Levensmiddeleninkt

Eetbare inkt is van een andere samenstelling dan normale drukinkten. Hierdoor zijn de kleuren wel goed te benaderen, maar is 100% gelijkend aan normaal drukwerk  of weergave beeldscherm niet altijd haalbaar.

Bij  foto’s of multi color prints  zal u weinig verschil merken. Echter als u het resultaat naast normaal druk werk legt, zal er kleurverschil te zien zijn. Dit komt door de zwarte levensmiddelenkleurstof. Deze is niet zuiver zwart, maar samengesteld uit meerdere kleurpigmenten. Dit heeft invloed op het kleurmengproces aangestuurd door het printerstuurprogramma. Nuances van roze en rood en paars tinten zijn  daarom gevoelig voor afwijkingen. Maar ook kleurnuances van andere kleuren kunnen wel benaderd worden maar vallen niet altijd 100% te realiseren.  Het is dus inherent aan het product.  Verder kan ook de zuigkracht van de ondergrond van invloed zijn op het resultaat. Bij ouwel en frostysheet zal de print vaak een iets matter resultaat hebben.

Ricake Taartcreaties & Meer… maakt uw print met zorg en nauwkeurigheid en zal altijd haar uiterste best doen om  de werkelijke kleuren zo dicht mogelijk te benaderen. Wij weten als geen ander dat met name bij logo’s de kleuren nauw luisteren. Wij streven ernaar u het best haalbare resultaat te leveren en maken voor onze eigen beoordeling max. 3 proefdrukken waarbij de  weergave die het dichtste  de schermweergave benaderd voor u in produktie genomen wordt.

Samenstelling van de inkt.

De eetbare inkt bevat een minimale hoeveelheid alcohol wat zorgt voor een mooie heldere kleuroverdracht op de sheet. Deze minimale hoeveelheid verdampt tijdens het printproces. De hoeveel alcohol is is dusdanig weinig dat de fabrikant de keuze kreeg tussen het wel vermelden en het niet vermelden van de alcohol op de verpakking, Omdat er toch alcohol inzit, hoe weinig dan ook, is er besloten het  wel op de verpakking te vermelden.

Ingrediënten in onze inkt cartridges:

Blauw: water Glycerine, kleurstof E133, Propyleen Glycol, conserveermiddelen: E330, E202, Alcohol.

Zwart: Water,Glycerine, kleurstof E110*, E133, E151, Propyleen Glycol, conserveermiddelen: E330, E202, Alcohol.

Rood: Water, Glycerine, kleurstof E122* en 124*, Propyleen Glycol, conserveermiddelen: E330, E202, Alcohol.

Geel: Water, Glycerine, kleurstof E102* en E104*, Propyleen Glycol, conserveermiddelen: E330, E202, Alcohol.

*De met een sterretje gemarkeerde kleurstoffen kunnen mogelijk de activiteit en oplettendheid van kinderen negatief beinvloeden.