Basistaart 1 & 2

Basistaart  1 & 2

Duur circa 3 uur.  Prijs €44,50 ( incl. 21% btw) en is inclusief gebakskapsel, vulling, marsepein of fondant, gebruik van materialen en een gebaksdoos om te taart mee te nemen.

In alle varianten van de basis workshops leer je de volgende dingen:

– Het goed doorsnijden van de taartbodem. (ook wel kapsel genoemd)

– Het vullen van de taart.

– Het afsmeren van de buitenkant, voor een goede afwerking en om de kruimels te fixeren

– Het aanbrengen van de fondant/ marsepein laag en de techniek om deze zo strak mogelijk te maken.

De decoratie technieken maken het verschil tussen deze workshops

Basistaart  1 is een ideale snuffel workshop; de taart wordt gedecoreerd doormiddel van uitstekers en/ of simpele rozen en nog een aantal decoratie gereedschappen die aangereikt worden.

Basistaart 2 met puzzeltechniek voor beginners; de taart wordt gedecoreerd met een eenvoudig gepuzzeld plaatje. Je kunt zelf kijken naar een eenvoudig puzzelplaatje voor op een taart van 20 cm doorsnede. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige kleurplaat. Neem hiervan dan 2 ( zwart wit)afdrukken van mee. Let wel op dat de kleurplaat op A5 formaat geprint wordt of op een doorsnede van 20 cm past! Als je twijfelt of het een goed plaatje is, stuur dan het bestand of een linkje naar het plaatje, dat je zou willen maken. Dan kan ik kijken of het werkbaar is voor de beginners puzzeltechniek. Ik heb zelf ook een aantal eenvoudige puzzelplaatjes op voorraad waaruit gekozen kan worden.

De  basis workshops zijn inclusief taart en andere benodigd heden. Gereedschappen zijn in bruikleen.

Een aantal basis gereedschappen en ingredienten kunnen voor of na de workshop aangeschaft worden via de shop van Ricake