Kinderworkshops

Op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje?

Op de eigen locatie van Ricake kunnen kinderworkshops verzorgd worden voor kinderfeestje 22 mei 002 bewgroepjes vanaf 6 tot max. 10 personen. Het is ook mogelijk om de workshop op uw locatie te verzorgen. (lees meer onder aan deze pagina)

Gezien de gemiddelde duur van de workshop, de motorische vaardigheden en het concentratie vermogen van een kind, die nodig zijn om met de aangereikte technieken een mooi resultaat te krijgen, zijn de cupcake en snoepsushi workshops mogelijk voor kinderen vanaf  8-9 jaar. De workshop minitaartje is geschikt vanaf 9 jaar.

De kinderworkshops kunnen  in overleg ingepland worden op een dinsdag- woensdag- of donderdagmiddag,  uiteraard op basis van beschikbaarheid in onze agenda. De begeleidende ouder(s) blijft aanwezig tijdens de workshop.

De workshops duren gemiddeld 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de gekozen workshop:

Mini taartje:

Ieder kind maakt individueel een vierkant taartje van  10 x 10 cm.

Dit taartje wordt gevuld met een lekkere crème. Het taartje wordt bekleed met een laagje marsepein of rolfondant. Daarna gaan de kids het taartje versieren met behulp van de uitstekers en andere decoratie gereedschappen die klaar liggen. Het maken van een bakkers roosje wordt gedemonstreerd. Het taartje krijgen ze mee in een echte gebaksdoos. Zijn er kinderen eerder klaar dan staan er stiften klaar om de doos te versieren.

Prijs € 17.95 p.p. Duur van de workshop 2 uur

Mini Fashion designer taartje.

Ieder kind gaat een “paspop met jurk” taartje maken. Het bovendeel van de jurk word dan van fondant of marsepein gemaakt boven op het cakerokje gevestigd nadat deze mooi is bekleed met marsepein. uiteraard stylen de mini fashion designers hun jurktaartje zelf verder af.

Prijs €16,50 p.p. Duur van de workshop  circa 2 uur.

Cupcakes versieren:

In deze workshop krijgt ieder kind 4 cupcakes om te versieren. Er word eerst voorgedaan hoe je roosjes kan maken, het modelleren van een paar eenvoudige beestjes van marsepein gedemonstreerd en hoe je met reliëf rolstokjes werkt. Hierna kunnen ze zelf met marsepein of rolfondant aan de slag om er iets moois van te maken. De cupcakes krijgen ze in een feestelijk doosje mee naar huis.

Prijs €14,95 duur van de workshop  circa 1,5 uur.

Koekjes versieren:

Deze workshop spreekt bijna voor zich. In grappige vormen gebakken koekjes, worden versierd met eiwit glazuur.

Dit kan in overleg ook binnen een thema gedaan worden. Denk aan “jurken en t shirtkoekjes” – “dieren koekjes”-  “bekende strip figuren” – “geometrische vormen”- “bloemen,sterren en sneeuwvlokken”. Prijs €14.95 duur circa 1,5 uur.

Snoepsushi’s maken: 

Met spekjes, marsepein en andere lekkere snoepjes gaan we bijna echt uitziende snoepsushi’s maken. We werken met echt bamboematjes om een gaaf effect te krijgen.  Prijs €13,50 Duur circa 1,5 uur. Er wordt gewerkt met sesamzaadjes en amandelmarsepein, dus informeer of er kinderen meekomen die mogelijk allergisch zijn.

Consumpties

Bij de workshop is 1 glas limonade in begrepen. Dit wordt ongeveer halverwege de workshop uitgedeeld.

Tegen bijbetaling van €2,00 p.p. is een ontvangst met een glas Cola, Sinas, sinaasappel- of appelsap en een minicupcake mogelijk. Voor €2,75 heeft u i.p.v. een minicupcake een normale cupcake.

De workshop kan in overleg ook op uw locatie verzorgd worden. Hiervoor gelden aangepaste tarieven i.v.m. de extra voorbereidingen en de transporttijd.  Het start tarief op locatie is gebaseerd op de prijs voor 10 kinderen ook als u minder kinderen uitnodigt. Als er meer dan 10 kinderen deelnemen, dan betaald u voor elk kind de hierboven genoemde standaard workshop prijs p.p. Deze prijzen zijn exclusief de reiskosten à €0,40 per kilometer. Ook verzorgt u zelf de limonade en overige traktaties.

Uiteraard kan Ricake wel voor feestlijke cupcakes of minicupcakes zorgen. Wij informeren u graag over de meer prijs voor deze optie.

Heeft u zelf nog andere ideeën voor uw kinderworkshop?  Dan is dat uiteraard bespreekbaar. HIer voor ontvangt u een offerte op maat. Wilt u bij uw aanvraag ook de samenstelling van de groep aangeven? Alleen meisjes of jongens of een gemengde groep. Dan kan ik u hier de juiste informatie over geven