Recent Posts

  Recent Comments

  Geen reacties om te tonen.

  Over Ricake

  Even voorstellen: 

  Wie is Ricake

  Mijn naam is Ria de Kleijn en ik ben taartdecorateur en suikerkunstenares.  Ricake is een bedrijf dat met liefde voor het vak door mij gerund wordt als zzp-er.  Door mijn vooropleidingen in de traiteur en buffetsector, heeft het decoratief omgaan met voedsel mij altijd geïntrigeerd. De passie voor Taarten , gebak en suikerwerk is van jonge leeftijd altijd bij mij  aanwezig geweest, door Amerikaanse invloed uit de kennissen kring. Maar het maken van decoratieve taarten heeft bij mij persoonlijk  ruim 12 jaar geleden een vlucht genomen toen  ik via internet uit America en Engeland de specialistische producten kon bestellen, die in  die tijd Nederland moeizaam tot niet verkrijgbaar waren. Vanaf 2007  heb ik mij ook ingezet door middel van de Taart&Trendsbeurzen om deze produkten voor een groter publiek beschikbaar te krijgen in Nederland.

  Wat maakt RicakeCricutCake Demo Kreavak 2012 (1)

  Voor vrijwel iedere speciale gelegenheid kan ik taarten maken.  Van baby shower tot (gouden) bruiloft en alle bijzondere momenten daar tussen in, ontwerp en maak ik met uw wensen een unieke taart. Deze speciale taarten worden uitsluitend op aanvraag gemaakt, waarbij alles met zorg handgemaakt en eetbaar is. Voor uw taart wordt exclusieve tijd en aandacht gereserveerd.  Offertes zijn op basis van grondstoffen, arbeidstijd en belastingen. Klein gebak zoals petits fours en cupcakes behoren zeker tot de mogelijkheden, maar ook suikerwerk zoals marsepeinfiguren kunnen naar wens voor u gemaakt worden. Lees meer..

  Leren bij Ricake

  De passie voor het taartdecoreren breng ik graag over aan mijn cursisten. Ricake verzorgt diverse workshops in taart maken, decoratie technieken met suikerwerk en marsepein/fondant modelleerwerk. Om goede technieken aan te leren bij de basisworkshops, met aandacht voor hygiëne do’s & don’t s, stabiliteit van de taart en hoe een strakke afwerking te realiseren en tips om RSI klachten te voorkomen  ben je bij Ricake aan het goede adres.  Bij educatieve workshops worden de groepen bewust klein gehouden (max 6-8) personen om de overdracht van informatie en technieken zo optimaal mogelijk te houden.  Bij Ricake kunt ook terecht voor vrijgezellenfeestjes, groeps uitjes of bedrijfsfeestjes. Hier ligt de nadruk op samen gezellig bezig zijn hoewel  het eindresultaat niet uit het oog verloren wordt.

  Follow @RicakeNL

  Opleidingen en cursussen  gespecialiseerd op decoratieve taarten, die ik zelf gevolgd heb.

  In 2008 heeft Ria in Nederland de meerdaagse cursus gevolgd van Colette Peters.  Colette is een veel gevraagd top patissier in Amerika en heeft o.a. taarten  en suikerdecoraties gemaakt voor de familie Clinton in het witte huis, de inauguratie taart van President  Bush, Whoopi Goldberg, Yoko Ono, de parfum lijn van Britney Spears, Bette Midler.

  Ria ( links) & Colette Peters.                                    Ria & Peggy Porschen.

  In 2011 heeft Ria de 3 daagse masterclass van Peggy Porschen gevolgd. Peggy is specialist in stijlvolle Bruidstaarten,minitaartjes, cupcakes & koekjes. Peggy heeft o.a. opdrachten gemaakt voor Elton John, Gwynett Paltrow, Sir Anthony Hopkins. Madonna etc.

  In 2012 heb ik de cursus Royal Icing Inspiration gevolgd bij DavidCakesDavid cakes cursus 1In 2013  cursus Airbrush bij Kim WiltjerKim Wiltjer workshop Lantaarn