Recent Posts

  Recent Comments

  Geen reacties om te tonen.

  Frosty- & Icings sheets

  De frosty sheet  is dun printbaar laagje op zetmeelbasis en suiker met vanille smaak. Het zetmeel laagje ligt op een plastic schutvel om het door voeren door de printer mogelijk te maken. Voor het verwijderen van het schutvel, is het eventueel handig om de sheet max. 1 minuutje in de vriezer te leggen, waarna je het schut vel makkelijk kan verwijderen.

  Ingrediënten Frostysheet zoals vermeldt op de verpakking van de fabrikant: 
  starches(E1422,E1412), maltodextrin,glucerin,sugar,
  water, stabilizer(E414,E460i),dextrose,emulsifiers(E435,E491,E471)
  foodcolcor(E171) sucralose, citric acid, flavors ,preservative(E202)
  coconutfat(hydroganated

  De Frosty sheet is uitstekend geschikt om op een dunne, vlakke laag crème of slagroom te plaatsen. De print smelt als het ware samen met de crème. Wel oppassen dat er geen condens op je print kan vallen. Dus altijd het product met de print koel zetten in een kartonnen taartdoos, liefst zonder plastic kijkvenster.  De taart met print ook  niet afdekken met aluminiumfolie!!

  Voor het plaatsen van de sheet op crème of op een ijstaart,  kunt u het beste wat poeder suiker strooien op de plek waar de print op de taart of het dessert geplaatst word.

  Op een gespoten crème toef ( Bijvoorbeeld op een cupcake)  zal een frosty print na verloop van tijd de vorm van de toef gaan aannemen. Kies dan voor Icingsheet of ouwel.

  Bij slagroom liefst stevige, volvette of evt. met gelatine gebonden slagroom gebruiken. Ook kan je of de slagroom ‘aanvetten’ door per 100 ml slagroom 30-40 gram mascarpone toe te voegen. Direct op een kwark/bavaroislaag kan  het ook gebruikt worden. Dit soort taart ondergronden moeten eerst in de koeling opgesteven zijn, voor je de print plaatst.

  De frostysheet kan ook gebruikt worden om op marsepein of fondant te plaatsen. Maak de achterkant van de print dan licht vochtig met een kwastje of een sponsje. Kijk uit dat er geen dikke druppels op de sheet blijven liggen!! Zorg wel dat je de hele sheet bevochtigt hebt om luchtbellen te voorkomen

  Het voordeel van de frostysheet is dat het heel buigzaam is en dus perfect gebruikt kan worden om bijvoorbeeld eetbare tassen van een trendy stofje te voorzien.
  Mail dan een bestand met een afbeelding van de stofprint waar je mee wilt werken.

  Bij plaatsing op reeds gestolde chocolade kan dit door met een föhn de chocolade iets warm te maken tot de chocolade bijna gaat smelten. Op een laag chocolade ganache plaats je de sheet binnen enkele minuten na het aanbrengen van de ganachelaag.

  Download hier de volledige gebruiksaanwijzing voor  frostysheet.

  Icing sheet

  Icing sheet is een geprepareerde dunne fondantlaag.  Goed op marsepein en fondant te gebruiken. Je kan hier mee ook suikerschildjes maken, zoals de bakker ook wel heeft om de smaken van de gebakjes aan te geven. Je knipt snijdt  de plaatjes uit zolang de sheet nog flexibel is en laat de plaatjes dan drogen op een vlakke ondergrond, regelmatig even omkeren, om ze goed te drogen. Bevestigen gaat makkelijk met behulp van zeer weinig water.

  Het plastic draagvel van  een icingsheet laat over het algemeen makkelijk los. Mocht het moeilijk te verwijderen zijn, dan is 1 minuutje in de vriezer ook voor deze printbare ondergrond de  veiligste oplossing. Doe de print dan wel even terug in de plastic zak waarin u de print heeft ontvangen om vlekken door rijp in de vriezer te voorkomen.

  Voor meer tips: download hier de gebruiksaanwijzing Icingsheet

  Ingrediënten zoals vermeldt op de verpakking van de fabrikant:                                                                                                                                                     Suiker, sorbitol,gehydrogeerde palmpit olie, geleermiddel xanthaan gom, johannisbroodpitmeel,tragacanthgom,water,methocel,propylene glycol